Bakom - Prodaja i ugradnja led rasvete

Prirodna boja svetlosti 4000k, najbolji izbor za unutrašnje osvetljenje

23. децембар 2019.

 

Prirodna boja svetlosti 4000k

Prirodna boja svetlosti, dnevna svetlost, toplo bela boja svetlosti… samo su neki od naziva kojima se definiše boja svetlosti od 4000 kelvina.

Uvođenjem LED osvetljenja u industriju, boja svetlosti od 4000K je postala standardna opcija u većini slučajeva, zamenjujući prethodna rešenja.

U praksi, boja svetlosti od 4000K se pokazala kao najprijatnija za ljudsko oko, što je rezultiralo njenom upotrbom u većini slučajeva. Ova boja je gotovo u potpunosti potisnula hladnije boje svetlosti od 6000-6500K, koje su često neprijatne za ljude koji su stalno izloženi LED osvetljenju s hladnim bojama.

Ovo nije samo subjektivno mišljenje, već je podržano i propisanim standardima koji preporučuju boju svetlosti od 4000K za prostorije u kojima ljudi provode dug vremenski period (kancelarije, proizvodni pogoni, radionice itd.).

Podršku ovoj boji svetlosti pružaju i vodeći proizvođači LED rasvete, koji u svojim standardnim ponudama industrijskog osvetljenja imaju proizvode sa bojom svetlosti od 4000K.

U skladu s tim, smatramo da je boja svetlosti od 4000K najbolji izbor. Takođe, primećujemo da se ova boja već duže vreme ustalila kao standardna opcija, a naši kupci nemaju primedbi na proizvode koji koriste boju svetlosti od 4000K.

Boja svetlosti u industrijskim pogonima

 

 

 

Scroll