Bakom - Prodaja i ugradnja led rasvete

LED rasveta za hale

11. мај 2022.

LED rasveta za hale

LED rasveta za hale svrstava se u red industrijske rasvete.

LED rasveta postaje sve popularniji izbor poslednjih godina i sve traženiji vid osvetljenja, kako u domaćinstvima, tako i u industrijskim objektima, poslovnim prostorima, maloprodajnim objektima i slično.

S obzirom na to da LED svetiljke karakteriše mala potrošnja električne energije, visoka efikasnost, najprirodnije svetlo koje proizvode i brojne druge prednosti, ne čudi što je upravo ovakva rasveta postala prvi izbor.

Kada govorimo o rasveti za hale, radionice, pogone proizvodnje i druge industrijske objekte, loše i nedovoljno osvetljenje može imati direktnog uticaja na poslovanje. Odabir nekvalitetne i neproverene rasvete može dovesti do raznih i brojnih problema pri obavljanju svakodnevnih zadataka, ali i do povreda zaposlenih. Prema tome, kada opremate svoju halu, posebnu pažnju posvetite upravo osvetljenju.

Zašto je upravo LED rasveta za hale najbolji izbor za vašu delatnost, kako odabrati adekvatno osvetljenje i koje vrste postoje, saznajte u narednim redovima.

LED rasveta za hale povećava produktivnost i efikasnost vašeg poslovanja

Jedna od najvećih prednosti upotrebe LED osvetljenja u industrijskim objektima jeste ta što ono stvara najbolje uslove za dug, višečasovni rad. Naime, radi se o tome da ono pruža najprirodnije osvetljenje, najpribližnije dnevnoj, sunčevoj svetlosti.

Zastarelo osvetljenje, pri dužoj upotrebi, naročito u poslovnom okruženju može dovesti do raznih negativnih posledica. Neretko, zaposleni u ovakvim objektima, osvetljenim prevazidjenom rasvetom, imaju problema sa vidom, a ne izostaju ni glavobolje, kao ni hronični umor. LED rasveta eliminiše ove probleme, povećavajući efikasnost i time stvarajući najpogodnije uslove za rad.

Isto tako, LED rasveta ne stvara buku i zujanje pri uključivanju, te stvara prijatan ambijent za rad.

Najvažnija prednost svakako je količina svetlosti koju emituje LED osvetljenje. Tipično, ona pruža ciljano svetlo tamo gde je neophodno, što je veoma važno u industrijskim pogonima, halama, radionicama i slično. Najviše svetlosti i najprirodniji ambijent dobijate upotrebom kvalitetne industrijske LED rasvete.

Kako odabrati adekvatno LED osvetljenje za halu?

Pre nego što se odlučite za kupovinu LED rasvete za halu, magacin ili drugi poslovni prostor, morate biti svesni nekoliko važnih faktora.

Pre svega, trebalo bi birati rasvetu u skladu sa delatnošću koja će se obavljati u vašem prostoru. Neke delatnosti zahtevaju manje osvetljenja, dok određene zahtevaju izuzetno osvetljenje, zarad sigurnosti radnika, ali i za najveću preciznost, bez grešaka, koje imaju negativnog uticaja na vaše poslovanje.

Zatim, važno je da se pozabavite i dimenzijama vaše hale. Manje hale zahtevaju manje LED svetiljki ili reflektora, i obrnuto. Što je veća hala, biće vam neophodnije više svetiljki i snažnija rasveta.

Dakle, potrebno je brinuti i o nivou osvetljenja. Kada se radi o hali koja služi kao pogon proizvodnje, tipičan i prosečan nivo osvetljenja uglavnom se kreće od 400 do 500 luksa.

Kada sve ovo uzmete u obzir, na red dolazi odabir adekvatnih LED svetiljki. Vaš izbor mogu biti LED reflektori ili pak difuzno LED osvetljenje.

LED rasveta za hale – LED reflektori

Reflektorsko osvetljenje može se koristiti kako za spoljašnje osvetljenje objekta, tako i za unutrašnje. Međutim, korišćenje LED reflektora unutar objekta može biti prilično neprijatno za radnike, naročito kada su pogrešno montirani.

Stoga, veoma je važno uskladiti upotrebu ovakve rasvete za dimenzijama objekta i posla koji se obavlja unutar istog. Kada se to postigne, reflektori mogu biti savršen izbor. Naročito za objekte sa velikom visinom.

Difuzno LED osvetljenje za hale

Kada govorimo o difuznom LED osvetljenju za hale, mislimo na one LED svetiljke koje sadrže poklopac. On sprečava preterani odsjaj koje emituju diode.

Za hale u kojima se odvija neka vrsta proizvodnje, i prisutan je veći broj zaposlenih u svakom trenutku, najbolji izbor je upravo difuzno LED osvetljenje. Kako bi vaše poslovanje teklo nesmetano, a vaši radnici bili potpuno bezbedni, odlučite se za ovakav vid rasvete industrijskog objekta.

led rasveta za hale

Za više informacija koje su vam neophodne pri odabiru adekvatne LED rasvete, stojimo vam na raspolaganju. Kontaktirajte nas!

 Poverenje su nam ukazali klijenti iz najrazličitijih sfera industrije, kao što su: Carnex, Haineken, Grubin, Galenika Fitofarmacija, Planeta, Agromarket, Atlantic grupa, i još mnogi drugi.

Navedite dimenzije i namenu vaše hale. Uradićemo vam besplatan proračun osvetljenja sa konkretnim predlogom. Adekvatnim izborom svetiljki, i definisanim nivo-om osvetljenja, koji će u potpunosti biti u skladu sa potrebama vaše delatnosti i namene prostora.

    Dimenzije Prostora

     

     

     

    Scroll