Bakom - Prodaja i ugradnja led rasvete

Led rasveta za hale, pogone proizvodnje, radionice…

01. децембар 2019.

Led rasveta za hale, pogone proizvodnje i radionice svrstava se u kategoriju industrijske led rasvete

Prilikom odabira adekvatne led rasvete za hale, pogone proizvodnje, radionice  magacine ili poslovne prostore.

Najvaznije je prilagoditi planirano osvetljenje sa delatnošću koja se obavlja u prostoru kao i sa dimenzijama same prostorije.

Nakon toga, sledeci korak je odredjivanje potrebnog nivo-a osvetljenja.

Iz našeg dosadašnjeg iskustva i na osnovu jako puno izvedenih radova. Možemo konstatovati da za prostore u kojima se odvija bilo koja vrsta proizvodnje. Kao univerzalan pokazao se prosečan nivo osvetljenja od 400 do 500 luksa.

Naravno odredjene delatnosti zahtevaju i veći nivo osvetljenja i zato je uvek dobro prvo se konsultovati za koje tačno potrebe je planirana led rasveta.

Nakon definisanja potrebnog nivoa osvetljenja, drugi vazan korak je odabir adekvatnog tipa svetiljki. Na žalost zbog ne iskustva i ne stručnosti kod ovog koraka se prave najveće greške.

Da biste izbegli loš odabir svetiljki za Vaše objekte i da bi ste lakse zakljucili koja vrsta osvetljenja Vam je potrebna, podelićemo industrijsku led rasvetu u dve vrste ili tako reci u dve pod-kategorije.

-Reflektorsko led osvetljenje

Kao što i sam naziv kaže u ovu kategoriju spadaju sve vrste led reflektora ali i pojedine vrste svetiljki koje se kako za spoljno mogu koristiti i za unutrašnje osvetljenje.

Kod ovog tipa svetiljki se upravo i prave najveće greške. Naime ova vrsta svetiljki direktno emituju svetlost i kao takve veoma su neprijatna za ljudsko oko. Posebno ako se montiraju na relativno maloj udaljenosti.

*Probajte da pogledate direktno u bilo koju vrstu led reflektora, i sve ce vam biti jasno.

Generalno, ako se ovaj tip svetiljki ne uskladi sa dimenzijama objekta i delatnošću koja se obavlja u njima, velika je verovatnoća da će se dobiti veoma neprijatno i loše osveljenje za lica koja se nalaze u prostoru koji je osvetljen sa reflektorskim tipom svetiljki .

Naravno postoje situacije gde je reflektorsko osvetljenje jako dobar izbor.  To se pre svega odnosi na velike prostore sa velikim visinama, gde kada se sve uskladi kako treba, adekvatno reflektorsko osvetljenje predstavlja više nego dobro rešenje.

Uglavnom ukoliko se planira ugradnja reflektorskog osvetljenja. Preporuka je da se prvo obavi konsultacija, gde je neophodno navesti dimenzije objekta, visinu montaže svetiljki, kao i delatnost koja se odvija u prostoriji.

-Difuzno led osvetljenje

U ovu pod-kategoriju možemo reći da spadaju sve vrste led svetiljki koje na sebi imaju “poklopac” (uglavnom opal), koji ima svrhu da amortizuje/ublaži veliki “odsjaj” koji generalno svi led izvori svetlosti-led diode direktno emituju.

Ovakve vrste led svetiljki pokazale su se kao najbolje rešenje posebno u prostorima gde se obavlja bilo koji vid proizvodnje, kontrole kvaliteta, sortiranja, montaze, pakovanja i drugih delatnosti, gde je neophodno konstantno prisustvo ljudi.

Način na koji svetiljke sa opal difuzorom/poklopcem emituju i rasipaju svetlost u prostoru daleko je prijatniji za ljudsko oko. Shodno tome ovaj tip svetiljki predstavlja idealno rešenje za osvetljenje industrijskih objekata, pogona proizvodnje, hala, radionica itd.

Takodje zbog konstantnog usavršavanja i razvoja same led tehnologije, sa ovom vrstom led svetiljki bez problema se veoma kvalitetno mogu osvetliti prostori većih površina, i sa većim visinama.

Dakle iz našeg dosadašnjeg iskustva i prakse na velikom broju hala, pogona proizvodnje svih namena, radionica itd… Difuzno osvetljenje se definitivno pokazalo kao najuniverzalniji i generalno najbolji izbor.

 

Na kraju nas generalni savet je… Budite slobodni i kontaktirajte nas za bilo koji savet ili konsultaciju. Sa velikim zadovoljsvom iznećemo Vam naše mišljenje i preporuke. To će Vam sigurni smo biti od velike koristi pri odabiru najboljeg osvetljenja za Vaše objekte.

Unesite dimenzije, i namenu Vašeg prostora. Uradićemo Vam besplatan proračun osvetjenja,

    Dimenzije Prostora

    Scroll