Bakom - Prodaja i ugradnja led rasvete

Zašto su led svetiljke mnogo bolji izbor od led cevi

29. март 2021.

Kao izbor za kvalitetno osvetljenje svih vrsta radionica, pogona proizvodnje različitih namena, magacinskih ili poslovnih prostora. Definitivno najbolje rešenje i preporuka su led svetiljke.

Zašto su led svetiljke daleko bolje rešenje od led cevi?

Jednostavno, kada se uporede mogućnosti led cevi I led svetiljki sa integrisanim izvorom svetlosti. I nekome ko nije previse upućen u tehničke detalje kod osvetljenja generalno, veoma lako će zaključiti zašto ne treba na prvu odabrati led cevi kao izbor za osvetljenje.

U nastavku je nekoliko bitnih stavki, koje će Vam pomoći da razmislite da li želite prosečno ili vrhunsko osvetljenje.

LED CEVI

Ograničena pojedinačna količina svetlosti koju emituju:

Led cev 1,2m dužine 1500 do 2100 lumena, led cev 1,5m dužine 1800 do 3500 lumena

Zaključak: za  postizanje iole pristojnog nivoa osvetljenja potreban je jako veliki broj led cevi, posebno je to teško izvodljivo u prostorima sa većim površinama i  visinama.

 

Uglavnom loš kvalitet većine led cevi koje se nude na našem tržištu

Zaključak: bez obzira na primaljivu početnu cenu po kojoj se mogu kupiti led cevi, zbog izuzetno lošeg kvaliteta većine proizvoda sa našeg tržišta, sve veći I veći broj kupaca zaobilazi ovo rešenje u širokom luku.

Naravno osim povoljne cene jako malo je pozitivnih stvari koje led cevi mogu da postignu.

Dobro razmislite da li želite da svakih par meseci ili češće menjate pregorele I pokvarene led cevi. Na žalost to je realnost ako se odlučite na led cevi lošeg kvaliteta.

Ipak ako ste već odabrali da Vam led cevi budu izbor za osvetljenje, onda makar potražite proizvode proverenih proizvodjača kao što su Osram ili Philips.

Bez obzira na možda malo veću početnu cenu ipak su to jedni od najvećih proizvodjača osvetljenja, koji drže do kvaliteta čak I u najslabijim kategorijama proizvoda kao što su led cevi.

 

Samo mali broj led cevi može da odgovori na zahtevne uslove upotrebe

Zaključak: ako je nužno da zbog Vaše delatnosti osvetljenje radi duži vremenski period u toku dana, onda većinu led cevi nemojte uzimati ni u razmatranje.

Jednostavno samo pojedini modeli led cevi gore spomenutih proizvodjača mogu da koliko toliko ispune zahtevnije tj. dugotrajne periode upotrebe.

Dakle svaka led cev koja je deklarisana na manji garantni rok od 5 godina, nije preporučljiva za svakodnevnu upotrebu gde osvetljenje treba da radi od 10 do 24h na dan.

 

-Kratak životni vek i garantni rok

Zaključak: 90% led cevi sa našeg tržišta gotovo sigurno neće odraditi ni minimalni zakonski garantni rok koji iznosi 2 godine.

Posebno prilikom malo ozbiljnije upotrebe možete očekivati razne problem kao što su:  pregorevanje, treperenje, smanjivanje inteziteta svetlosti itd.

Naravno kao što smo već napomenuli postoje led cevi koje su u pristojnom-dobrom kvalitetu, i iza kojih stoje renomirani proizvodjači. Tako da ako već morate, birajte proverene proizvode sa kojima ćete imati sigurno mnogo manje problema.

 

LED SVETILJKE

Sve što je gore napisano za led cevi, suprotno važi za led svetiljke, tako da ako želite da imate odlično osvetljenje sa proizvodima vrhunskog kvaliteta, onda ne moramo da posebno navodimo koje rešenje je definitivno bolji izbor. U nastavku ćemo ukratko navesti samo neke od prednosti led svetiljki.

Velika pojedinačna količina svetlosti koju emituju pojedini modeli

U nekim standardnim varijantama za modele 1,2m dužine 4400 pa sve do 8300 lumena. Dok je kod modela 1,5m dužine taj raspon u našoj ponudi od 6800 pa sve do 10400 lumena.

Uporedite ovo sa količinom svetlosti koju pojedinačno emituju led cevi, i sve će Vam biti jasno.

Dakle za svetiljke sa ovakvim karakteristikama i mogućnostima, nije nikakav problem da obezbede vrhunski nivo osvetljenja i u objektima sa većim površinama i većim visinama.

Najbolje od svega, što sve to može da se postigne sa malim brojem led svetiljki.

 

-Vrhunski kvalitet

Dovoljno je samo spomenuti da je zahvaljujući vrhunskoj opremi koja je instalirana u svetiljkama, garantni rok je čak 5 godina. To je samo jedan od pokazatelja kakav kvalitet poseduju navedene led svetiljke.

 

-Apsolutna isplativost I opravdanost investicije

Da li su Vam dovoljni sledeci razlozi za  investiranje u kvalitetno osvetljenje:

-potpuno odsustvo troškova održavanja

-dug životni vek

-visok nivo osvetljenja koji se postiže sa malim brojem svetiljki bez obzira na površinu prostora

– mogućnost nesmetanog rada od 0 do 24h na dan

– garantni rok od 5 godina

-cene, koje su u odnosu na nekoliko godina u nazad, došle na nivo da se sada zaista sa ne prevelikim ulaganjima, kvalitetno rešava pitanje osvetljenja na duže staze.

Sigurni smo da je sve ovo više nego dovoljno da razmislite da li ćete da se “mučite“ sa led cevima, ili ćete ipak probati proverene proizvode.

Scroll