Bakom - Prodaja i ugradnja led rasvete

Led rasveta za pogone proizvodnje

14. август 2022.

 LED rasveta za pogone proizvodnje drastično će poboljšati efikasnost vašeg poslovanja, i značajno će smanjiti nepotrebne troškove.

led rasveta za pogone proizvodnje

Bez obzira sa čime se bavite u vašem pogonu, biće vam neophodno dobro i pouzdano osvetljenje, za kvalitetno obavljanje vaše delatnosti.

Upravo je rasveta jedan od važnih detalja  o kojem bi trebalo razmisliti ukoliko želite da poboljšate efikasnost vaših zaposlenih, a samim tim, automatski i celokupnog poslovanja.

U današnje vreme na raspolaganju je ogroman izbor LED rasvete, koja je, sasvim sigurno, najbolji izbor za industrijske objekte, hale, proizvodne pogone, radionice i slično. Međutim, da li znate kako da odaberete kvalitetnu i adekvatnu rasvetu?

Zašto je odabir rasvete važan faktor za industrijski prostor poput pogona proizvodnje?

Kako bi pogon proizvodnje bio funkcionalan, neophodno je da postoji dovoljan nivo osvetljenja, koji se  po standardima uglavnom kreće u opsegu od 400 do 500 luksa. Navedeni  nivo osvetljenja zadovoljava potrebe velike većine pogona, i smatra se odličnim osvetljenjem za gotovo sve kategorije proizvodnje.

Takodje pored adekvatnog nivo-a osvetljenja važno je i da rasveta bude kvalitetna, izdržljiva i energetski efikasna. Ukoliko to nije slučaj, loš kvalitet LED rasvete može stvoriti više problema, nego što će pomoći vašem poslovanju da napreduje i razvija se.

Šta karakteriše lošu industrijsku LED rasvetu za pogone proizvodnje? Pre svega, dešava se da intenzitet svetlosti veoma brzo slabi. To, naravno, ne želite. Kada svoj novac uložite u kvalitetnu LED rasvetu, želite da ona pokaže svoj pun potencijal, ali i da bude dugotrajna. Osim toga, nekvalitetno LED osvetljenje takođe stvara probleme u vidu pregorevanja, što, samo po sebi, predstavlja potencionalnu opasnost  po zaposlene, ali i po vaš prostor.

I na kraju, vaš prostor neće biti dovoljno osvetljen od samog starta, što može značajno usporiti obavljanje svakodnevnih aktovnosi, lošiju kontrolu gotovih proizvoda, ali i frustriranost radnika zbog nemogućnosti adekvatnog i optimalnog rada.

Iz svega navedenog, vidi se da je izbor kvalitetne LED rasvete presudan faktor za vaš pogon proizvodnje

Koje vrste industrijske LED rasvete su pogodne za upotrebu u pogonu proizvodnje?

Sada kada znate koliko nekvalitetna LED rasveta može imati negativnog uticaja na rezultate vašeg poslovanja, možda se pitate kako da odaberete pravi tip LED rasvete.

Led rasveta za pogone proizvodnje

LED svetiljke za hale u praksi su se pokazale kao jedan od najboljih izbora za kvalitetno osvetljenje svih vrsta pogona proizvodnje. Primena ovakvih svetiljki praktično je neograničena. Mogu se koristiti u proizvodnim pogonima, ali i u radionicama, garažama i slično.

Karakteriše ih vrhunska energetska efikasnost, dugi vek trajanja (sa dugom garancijom), visok nivo osvetljenja i stabilnost. Zahvaljujući svojim karakteristikama, LED svetiljke mogu odgovoriti na zahteve i potrebe i najkomplikovanijih prostora.

Sa druge strane, ukoliko je vaš pogon zapravo objekat sa velikom visinom, možete se odlučiti i za LED reflektore za hale. Ovakva vrsta LED rasvete je namenjena za velike površine, sa visinama od minimum 6-7 metara, pa sve do 15 ili više metara. Ukoliko vaš pogon  poseduje ovu visinu, razmislite o nabavci LED reflektora. Jedna stvar o kojoj posebno morate voditi računa jeste da birate samo reflektore koji ispunjavanju sve uslove kvaliteta i pouzdanosti. Ne zaboravite, postavljanje na velikim visinama zahteva i zamenu, u slučaju kvara, na tim istim visinama. Ovo nije nimalo jednostavan posao. Stoga, birajte reflektore na osnovu kvaliteta, a ne samo cene proizvoda.

Šta obezbeđuje kvalitetna LED rasveta za pogone proizvodnje?

Pre svega, moramo naglasiti da odabir kvalitetne industrijske rasvete za pogone može pre svega  poboljšati njegovu efikasnost.

Kvalitetna industrijska LED rasveta obezbediće vam neophodan nivo osvetljenja, uz maksimalnu uštedu energije. Samim tim, vaši mesečni troškovi za električnu energiju biće smanjeni. Osim toga, troškovi održavanja praktično ne postoje, uz upotrebu kvalitetne i pouzdane LED rasvete!

Kada govorimo o pogonima proizvodnje, zaštita radnika je od presudne važnosti. Zato kvalitetna LED rasveta drastično smanjuje rizik od povreda na radu, ali i od umora. Samim tim, ostvaruje se i bolja kontrola kvaliteta proizvoda, a obezbeđena je i mnogo veća produktivnost vaših zaposlenih.

 

 

 

Scroll