Bakom - Prodaja i ugradnja led rasvete

Industrijska LED rasveta za magacine

08. јул 2022.

Industrijska LED rasveta za magacine

Industrijska LED rasveta za magacine i skladišta može, umnogome, poboljšati efikasnost vašeg poslovanja.

Bez obzira na to u koje svrhe koristite vaš magacin i koju robu čuvate u njemu, biće vam neophodno kvalitetno osvetljenje, za njegovo nesmetano funkcionisanje i za siguran i bezbedan rad zaposlenih. Upravo je rasveta jedan od krucijalnih elemenata o kojim bi trebalo razmisliti prilikom poboljšavanja efikasnosti jednog industrijskog prostora i, samim tim, poslovanja.

U savremeno doba na raspolaganju vam je ogroman izbor LED rasvete, koja je, sasvim sigurno, najbolji izbor za industrijske objekte, hale, proizvodne pogone, radionice i slično. Međutim, da li znate kako da odaberete kvalitetnu i adekvatnu rasvetu? Koje tipove svetiljki da odaberete? Ukoliko i vas zanima odgovor na ova, ali i mnoga druga pitanja u vezi sa industrijskom LED rasvetom za magacine, na pravom ste mestu.

Zašto je odabir rasvete krucijalan faktor za industrijski prostor poput magacina?

Magacin predstavlja industrijski objekat koji služi svrsi čuvanja materijalnih sredstava, robe i različitih vrsta materijala. Pri izgradnji jednog ovakvog prostora mora se voditi računa o mnogo različitih faktora – o izboru lokacije, prilaznim putevima, otpornosti na prirodne nepogode, kao što su poplave, ali i o osvetljenju.

Kako bi magacin bio funkcionalan, neophodno je da postoji dovoljan nivo osvetljenja, ali i da rasveta bude kvalitetna, izdržljiva i energetski efikasna. Ukoliko to nije slučaj, loš kvalitet LED rasvete može stvoriti više problema, nego što će pomoći vašem poslovanju da napreduje i razvija se.

Šta karakteriše lošu industrijsku LED rasvetu za magacine? Pre svega, dešava se da intenzitet svetlosti veoma brzo slabi. To, naravno, ne želite. Kada svoj novac uložite u kvalitetnu LED rasvetu, želite da ona pokaže svoj pun potencijal, ali i da bude dugotrajna. Osim toga, nekvalitetno LED osvetljenje takođe stvara probleme u vidu pregorevanja, što, samo po sebi, predstavlja hazard po zaposlene, ali i po vaš prostor. I na kraju, vaš prostor neće biti dovoljno osvetljen od samog starta, što može značiti usporeniji utovar i istovar, kao i premeštanje robe, ali i frustriranost radnika zbog nemogućnosti adekvatnog i optimalnog rada.

Iz svega navedenog, vidi se da je izbor kvalitetne LED rasvete presudan faktor za vaš magacinski prostor.

 

Staro osvetljenje                                          

Staro osvetljenje

 

Novo led osvetljenje

Novo led osvetljenje

 

Koje vrste industrijske LED rasvete su pogodne za upotrebu u magacinu?

Sada kada znate koliko nekvalitetna LED rasveta može imati negativnog uticaja na rezultate vašeg poslovanja, možda se pitate kako da odaberete pravi tip LED rasvete.

Industrijska LED rasveta za magacine

Dok se određene kompanije odlučuju za LED cevi, većina ipak bira LED svetiljke univerzalne namene. Primena ovakvih svetiljki praktično je neograničena. Mogu se koristiti i u magacinima, ali i u proizvodnim pogonima, radionicama, garažama i slično.

Karakteriše ih vrhunska energetska efikasnost, dugi vek trajanja (sa dugom garancijom), visok nivo osvetljenja i stabilnost. Zahvaljujući svim karakteristikama, LED svetiljke mogu odgovoriti na zahteve i potrebe i najkomplikovanijih prostora.

Sa druge strane, ukoliko je vaš magacin zapravo objekat sa velikom visinom, možete se odlučiti i za LED reflektore. Ovakva vrsta LED rasvete je namenjena za velike površine, sa visinama od minimum 5 metara, pa sve do 15 ili više metara. Ukoliko vaš magacin ili skladište poseduje ovu visinu, razmislite o nabavci LED reflektora. Jedna stvar o kojoj posebno morate voditi računa jeste da birate samo reflektore koji ispunjavanju sve uslove kvaliteta i pouzdanosti. Ne zaboravite, postavljanje na velikim visinama zahteva i zamenu, u slučaju kvara, na tim istim visinama. Ovo nije nimalo jednostavan posao. Stoga, birajte reflektore na osnovu kvaliteta, a ne samo cene proizvoda.

Šta obezbeđuje kvalitetna industrijska LED rasveta za magacine?

Pre svega, moramo naglasiti da odabir kvalitetne industrijske rasvete za magacine može promeniti način na koji vaš objekat izgleda, ali i poboljšati njegovu efikasnost.

Kvalitetna industrijska LED rasveta za magacine obezbediće vam neophodan nivo osvetljenja, uz maksimalnu uštedu energije. Samim tim, vaši mesečni troškovi za električnu energiju biće smanjeni. Osim toga, troškovi održavanja praktično ne postoje, uz upotrebu vrhunske LED rasvete!

Kada govorimo o magacinima, zaštita radnika je od presudne važnosti. Visokokvalitetna LED rasveta drastično smanjuje rizik od povreda na radu, ali i od umora. Samim tim, ostvaruje se i bolja kontrola kvaliteta proizvoda, a obezbeđena je i veća produktivnost vaših zaposlenih.

rasveta za magacine

Iza sebe imamo dugogodišnje iskustvo, mnoštvo zadovoljnih klijenata i realizovanih projekata. Naš osnovni cilj i uloga jeste plasiranje vrhunske LED rasvete na domaće tržište i poboljšavanje rezultata vašeg poslovanja!

Za više informacija o proizvodima i rasveti iz našeg asortimana, u svakom trenutku možete nas kontaktirati.

Scroll