Bakom - Prodaja i ugradnja led rasvete

Prirodna boja svetlosti 4000k, najbolji izbor za unutrašnje osvetljenje

23. децембар 2019.

Prirodna boja svetlosti, dnevna svetlost, toplo bela boja svetlost… samo su neki od naziva kojima se definiše boja svetlosti 4000 kelvina.

Apsolutnim preuzimanjem primati led osvetljenja u odnosu na neka ranija rešenja, i boja svetlosti od 4000K se nametnula kao standardna opcija u gotovo svim uslovima.

Generalno prirodna boja svetlosti 4000K pokazala se i u praksi kao najprijatnija za ljudsko oko. Samim tim njena zastupljenost je gotovo u potpunosti potisnula tzv. hladne boje svetlosti 6000-6500K. Koje su kod led osvetljenja prilično neprijatne za ljude koji su konstantno izloženi led osvetljenju sa hladnim bojama svetlosti.

Da se ne radi samo o nekom individualnom mišljenju, pobrinuli su se i određeni propisani standardi. Koji definisu da je u prostorima u kojima ljudi borave duži vremenski period (kancelarije, pogoni proizvodnje, radionice itd.) najpogodnija upravo prirodna boja svetlosti od 4000K.

Svemu ovome u prilog govori i činjenica da gotovo svi značajniji proizvođači led rasvete. U svojim standardnim ponudama isključivo imaju proizvode sa prirodnom bojom svetlosti 4000K.
Naše je lično mišljenje da je 4000K boja svetlosti najbolja opcija. Takođe sa zadovoljstvom možemo konstatovati da se u zadnjem veoma dužem period, prirodna boja svetlosti 4000K ustalila kao standardna opcija, i da gotovo niko od naših kupaca ne dovodi u pitanje, i sto je naj važnije nema primedbu na proizvode koji emituju prirodnu boju 4000K.

Scroll